Asiel versus MP.

Als er voor vrijdag geen nieuw baasje is moet Keesje naar het asiel of wordt Keesje geëuthanaseerd. Keesje is een hele lieve hond maar zijn baasjes kunnen niet meer voor hem zorgen en Keesje moet direct weg. Wie wil Keesje adopteren ? SPOED !! HELP AUB !!

Dat zijn zinnen die ik vaak voorbij zie komen op de social media. Berichten die op Fb zijn geplaatst maar ook veel berichten die op MP staan en worden gedeeld op FB om maar zoveel mogelijk mensen te bereiken want men wil natuurlijk niet dat Keesje geëuthanaseerd wordt of naar een asiel moet. Keesje staat symbool voor iedere andere hond die ineens weg moet en dat zijn er vele duizenden. Keesje staat symbool voor iedere hond die op MP of FB wordt gezet omdat men vooral niet wil dat Keesje naar een asiel gaat. Dat Keesje geëuthanaseerd wordt staat er meestal bij om het nog dramatischer te maken. Geen fatsoenlijke normale dierenarts laat namelijk een gezonde vriendelijke hond inslapen.

Keesje wil men niet in een asiel hebben. Wat is er zo erg aan een asiel vraag ik mij als asielbeheerder af ? Ik begrijp dat je dat niet de fijnste plaats vindt voor een hond. Het gaat daarentegen om een tijdelijke opvang en niet voor een vaste verblijfplaats en dat maakt het geheel in mijn ogen toch wel even wat anders.

Veel mensen hebben nog nooit een asiel van binnen gezien of er vrijwilligerswerk gedaan. Ze hebben geen idee maar toch willen ze de hond niet in een asiel hebben. Men heeft niet door dat een asiel voor Keesje ook juist veel voordelen zal hebben voor de rest van zijn leven.

Omdat men niet wil dat Keesje in een asiel wordt opgenomen loopt Keesje nogal wat risico op ellende. Keesje komt op deze manier bij mensen zonder dat er enige nazorg of controle is. Het staat de mensen dan ook vrij om te fokken als Keesje niet gecastreerd (gesteriliseerd) is. Dat Keesje bij mensen komt die waarschijnlijk een impuls aanschaf doen omdat ze het zo zielig vinden maakt blijkbaar niet uit. Daarnaast is het zo dat mensen die uit een impuls zo’n hond in huis nemen over het algemeen minder geduld voor de hond hebben als er iets niet goed zou gaan. Waar moet of gaat Keesje heen als het niet goed gaat bij de nieuwe baasjes ? De kans dat Keesje van hot naar her wordt gesleept is aanwezig. Stel dat Keesje ziek blijkt te zijn en de nieuwe baasjes komen voor hoge dierenartskosten te staan die ze niet willen betalen ? Wat er dan met Keesje gebeurt is ook weer een grote vraag.

De punten die ik hier benoem zijn in mijn ogen nogal belangrijke punten waar men blijkbaar niet over na denkt als Keesje op MP of FB wordt gezet en vele malen wordt gedeeld.

Alles is blijkbaar beter dan Keesje naar het asiel te brengen. Ik denk dat het beter is als mensen eens verder nadenken en niet hun emotie laten spreken maar hun verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *