het beste medicijn

Toen ik 23 was ging ik voor het eerst in therapie. Ik werd opgenomen voor 12 weken in een instelling in Bosch en Duin. Ik was compleet opgebrand door de 3 banen die ik had. Ik was jong, ik woonde op mezelf en ik wilde geld verdienen dus ik werkte veel. Overdag mijn werk in de fabriek met het verzendklaar maken van hout. In de avond deed ik werk voor een bekende die een boekhoudkantoor had en in het weekend had ik een baantje in de horeca. Het was veel en ik hield het dan ook niet vol en klapte in elkaar.

In de instelling waren veel verschillende mensen, verschillende problemen. Ik was de jongste. Ik raakte al snel bevriend met wat mensen. Vrienden worden met mensen ben ik goed in. Ik ben zeer sociaal en mensen stellen zich snel open bij mij op de één of andere manier. Ik ben open en eerlijk en dat maakt dat mensen dat doen. Toen ik een periode in mijn leven auto-rijinstructeur was hadden sommige leerlingen in een paar uur hun hele hebben en houden eruit gegooid. “Het is zo makkelijk praten met jou” heb ik ZO vaak te horen gekregen. Of ik dan altijd op al die verhalen zat te wachten is weer iets anders.

In de instelling raakte één van mijn nieuwe “vrienden” steeds in een psychose. Als dat gebeurde kon er ook gelijk iemand voor mij komen want ik raakte dan compleet overstuur. Het eerste wat ik daar leerde was dan ook dat ik mij andermans leed niet aan moest trekken. Dat helpt namelijk helemaal niets en niemand. De basis die ik daar gelegd heb met het leren van het loslaten van andermans ellende komt mij de rest van mijn leven al van pas. De belangrijkste les ooit!

Na 12 weken moest ik het pand en mijn nieuwe vrienden verlaten. Ik dacht dat ik alles wel wist, alles geleerd had wat ik moest weten. Op je 23ste weet je niet beter dan dat je alles weet! Uren therapie gevolgd, uren gepraat, geknutseld en wat al niet meer. Bij het afscheid zei de oppertherapeut tegen mij dat hij nooit iemand had meegemaakt die zo veel en duidelijk droomt als ik. Ik was namelijk in de instelling begonnen te vertellen over mijn dromen. Ik was ze op gaan schrijven, gaan delen, in de hoop dat de therapeuten mij konden helpen ze te laten verminderen. In de hoop dat ze mij konden uitleggen wat de betekenis was van mijn dromen en mijn nachtmerries. Al van kleins af aan heb ik last van dromen en nachtmerries. Ze vallen mij iedere nacht lastig. Slaapwandelen hoort er soms ook bij. Een goede vriendin wil niet meer met mij op een kamer slapen door mijn gedrag ’s nachts. Ik praat, ik fluit, ik doe van alles in de nacht waar ik niets van weet. Jammer genoeg konden de therapeuten mij ook niet helpen er meer (be)grip op te krijgen.

Mijn dromen en nachtmerries zijn een zwaar blok aan mijn been (vermoeide lijf) al mijn leven lang. De nachten zijn daardoor zwaar en ik ben vaak moe. Daarnaast heb ik niet echt positieve genen meegekregen bij geboorte. Dat maakt dat ik ieder morgen bij het wakker worden denk; Oh nee niet weer een dag. Iedere ochtend ben ik in gesprek met mezelf en praat mezelf toe om potverdomme op te staan en wat van het leven te maken. Ik schop mezelf voor mijn reet en ga uit bed om de dag te beleven op de meest zinvolle manier. Dat doe ik, iedere dag. Ik geniet ook wel degelijk van de kleine en soms grote dingen in het leven. Het kost alleen allemaal zo vreselijk veel moeite en knokken tegen mezelf iedere dag weer.

Nadat ik mezelf op mijn 24ste had geprobeerd van het leven te beroven heb ik me voorgenomen om dat nooit meer te doen. Ik wilde niet meer. Ik was kapot van verdriet en vond het leven zwaar. Ik nam pillen en drank. Dat je niet zomaar dood gaat van pillen dat wist ik. Ik was er van overtuigd dat ik echt genoeg pillen had om wel het loodje te leggen. Op een bepaald moment werd ik wakker met de dokter hangend boven mij die zei; ze moet naar het ziekenhuis haar maag moet leeg. Toen bleek dat ik er al 2 dagen lag was er geen haast om mij naar het ziekenhuis te brengen. Twee dagen was ik niet op deze wereld geweest en ik had zo graag gehad dat het voor altijd was geworden. Het was mijn tijd niet blijkbaar.

Uiteindelijk heb ik bijna  10 jaar therapie gevolgd. Op mijn 32ste besloot ik van de 1 op de andere dag te stoppen met therapie en pillen slikken want ik was er helemaal klaar mee. Het zit in mijn genen. Er is geen pil die er tegen helpt (ik heb er duizenden op en ze maakte echt geen verschil) en ik moet het zelf doen. Toen ik die stap had gezet, de knop in mijn hoofd om had gezet, ging mijn leven beter. Ik ging weer werken en deed dingen die ik nooit eerder gedaan had. Ik ging als vrijwilliger naar Bosnië om mensen te helpen, ik ging cursussen doen (reiki en touch for health). Ik vertrok uit mijn relatie van 5 jaar en ik ging alleen wonen. Ik heb met vriendinnen een feestje gevierd dat ik alleen woonde, dat ik vrij was, dat ik gekozen had voor mezelf.

Sinds die keus geniet ik zoveel als ik kan. Doe ik zoveel als ik kan. Help ik zoveel als ik kan. Het kost alleen iedere dag heel veel moeite. Iedere ochtend het gesprek en de zogenaamd schop onder mijn reet van mezelf. Het steeds maar bezig zijn en blijven want zo snel als ik niets te doen heb en alleen ben met mijn gevoel wil ik alleen maar huilen, slapen en vluchten. Gelukkig heb ik mijn honden en die honden zorgen ervoor dat ik wat makkelijker uit bed stap. Dat ik regelmaat heb. Dat ik in de natuur kom. Dat ik lach en geniet. Zonder mijn honden denk ik niet dat ik er nog was geweest. Voor en door mijn honden knok ik iedere dag tegen mezelf, knok ik tegen het niet meer willen. Het beste medicijn in de wereld voor mij. HONDEN!!

 

38 gedachten over “het beste medicijn”

 1. Och, kindje, toch. Je bent zo’n intens goed mens. Zo recht voor zijn raap, volkomen eerlijk. Wij allemaal zijn blij dat je je helemaal geeft en zorgt voor je honden. Ze zijn het beste medicijn, weet ook ik uit ervaring. Maar wij allemaal maken ons zorgen. Het enige dat wij kunnen is je sterkte wensen en hopen de volgende dag weer een tweet van je te zien. Pas op dat je niet verdrinkt in ellende, zoek echt weer hulp, meisje. Heel veel sterkte, haal veel liefde uit je hondjes en blijf bij ons.

  1. Lieve, lieve Wilma, ik heb je verhaal met tranen gelezen. Ik vind je een topper, haal je kracht uit je hondjes ❤️❤️ Ik hoop je nog eens te zien

 2. Lieve Wilma,
  Ik heb het voorrecht jou een beetje te hebben mogen leren kennen. Jij bent een mooi, oprecht en eerlijk mens die geen blad voor de mond neemt. En dan deze zeer openhartige blog. Daarvoor moet je sterk zijn en dat ben jij ook. Elk mens dat maar enigszins leeft, kent wel een paar zwakkere momenten in z’n leven.
  Ook dit moment kom jij wel door. Met hulp van jouw honden en wellicht met hulp van andere mensen. Mensen die jou misschien af en toe een extra schop onder jouw kont geven.
  Sterkte en hou vertrouwen dat ook dit weer goedkomt.

  1. Ik word hier helemaal stil van. Hoe ontzetten knap dat je ondanks jouw problemen altijd ogen hebt voor anderen.Voorbeeld daarvan is, dat je altijd gelijk naar mij toekomt en vraagt hoe het gaat,
   Ik kan je wel goedbedoelde adviezen geven, maar uit ervaring weet ik dat je het uiteindelijk zelf moet doen. Ik wens je veel wijsheid en liefde toe en bedenk dat er heel veel mensen om je geven.
   Groetjes
   Hugo

 3. Ik ben erg onder de indruk van jouw verhaal, je bent een open en eerlijk mens.Maar ik vind het wel erg voor jou dat je het vaak zo moeilijk hebt.De honden is dan wel een goede afleiding en ik hoop toch dat je dat nog lang kan blijven doen, zoveel liefde geef jij die honden ook

 4. Hallo Wilma, Ik volg je al jaren op twitter. Je bent 1 van mijn 1e volgers. En ik lees je graag. Ik reageer zeer weinig maar wat heb ik diep respect voor jou. En wat ben ik blij dat je de hondjes hebt. Dat je positief blijft, hoe moeilijk het ook is. En je filmpjes dat je schapen redt. Zo mooi! Je bent echt een topper! Vergeet dat niet!

 5. Lieve Wilma,

  Je bent de mooiste en meest bijzondere vrouw die ik heb leren kennen en ik hoop dat je nog heel lang in mijn leven mag zijn.

  Knuffel,

  Richard

 6. Liege Wilma, het meeste wat ik wilde schrijven is in voorgaande berichten al gedaan dus pas ik mij bij jou aan, “een lang verhaal kort” Ik vind jou een KANJER!! Dickens knife

 7. Lieve Wilma, dat de liefste mensen zoveel ellende moeten slikken. Want lief ben je, er voor iedereen zijn en jezelf weg cijferen. Denk ook aan je zelf . Fijn dat je je hondjes heb, waar je pas van een paar afscheid heb moeten nemen. Ook dat gaat niet in je koude kleren zitten. Blijf het leven lief vinden lieve Wilma.
  Liefs Andre

 8. Incredible! This blog looks just like my old
  one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of
  colors! I’ll immediately take hold of your rss feed as
  I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter
  service. Do you have any? Kindly let me realize so that I may subscribe.
  Thanks. I’ve been surfing online more than three hours today,
  yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot
  more useful than ever before. http://alienware.com

 9. Pingback: Homepage
 10. Whether you are taking on marketing with articles on your own or perhaps
  you have decided that services fom a third party supply might be best, youu need to know what you really arre getting into and just howw marketing
  wirh articles is utilized to enhance your small business.
  Only then is it possible to establish your needs aand whether they arre fulfilled.
  Utilize these suggestions and start being familiar with
  a fantastioc device in online marketting right now.

  Learn to create effectively. Viewers want high quality information and if your critiques annd articles
  are filled with sentence structure and spelling errors,
  you won’t be used significantly. Be sure to modify on your own consequently and give readers together with the information and
  facts they need within the suitable formats. Proiduct sals boosts iif your
  internet site iis effectively-published and properly-formatted.

  Should you need more traffic, get dubious. Peeople are interested in quarrels and hot subjects, as well as when they don’t are inn agreement
  with your viewpoint,they could go to your Web site or
  internet site iin order to abandon a remark about howw precisely
  improper you happen to be. That’s continue to
  healthy for yoou frm an internet search engikne standing perspective, and
  it will increase your exposure iif people speak about you even once the spleak is in part negative.

  There will probably most likely additionally be peoplke that do accept you, after all, aand they’ll get your
  content inn the event you make a lot of attention.

  Advertise your content greater simply by making them more
  pleasing to the readers. You have tto place them organized inside a structure which aallows for easy legibility.
  Crack your articles into paaragraphs and attempt making details with numbered bullets foor better organization. It makes it much
  simpler to your readers to read and locaste information within your post.

  Familiarize yourself with any policies your post listing mayy have.

  Every directory sitge has it’s very ownn distribution regulations.

  Distribute articles in as most of the cost-free bst 10 article directory sites as you possibly can.
  Be sure your content are distinctive and effectively created.
  Fully familiarize yourself with the submitting dmands
  for each directory site, as well as its terms andd conditions.

  Some internet directories have lowest wlrd numbers, and another, Buzzle, will never acknowledge a post that has
  been posted elsewhere on the web ahead of their newsletter
  of this.

  Subscribe to your competitors’ Really simply syndication rss feeds to hold tabs in the article writing competition. Exactly thhe same capabilities report authors use to make obtaining their deails over to tthe viewers,
  apso makes investigation about them a breeze. A simple survey of every new post authored by a contender,
  keeps a writer up-to-date about the trending subjects along with the most up-to-date
  strategies.

  Have got a group of pubishers to analyzze content wedll before they are produced can ffer beneficial insighnt which could not have come from a solitary
  maan or woman. A staff can make it possible for a number of benefits of arrticle marketing.
  Content articles may bbe made more quickly and
  have a great variety of information for that visitors.

  When writing arrticles that you simply prepare to use for article writing, be ssure
  you spend certain focus on your body of this composed piece.
  Yoou must location the most significant info at the top of the body.
  Also, itt is advisable to maintasin yolur sentences
  and paragraphs brief. Normally, an advertising and marketing article ought to
  be between 250 to 500 phrases in size.

  Keeep reading around you can get your vision on. Everything youu read adds to yolur whole boy of knowledge,
  making it simpler and much easier to write down more
  posts. Reading will also help you find new styles of writing which may meet
  your needs. This, in turn, will increase your abilities in your producing.

  You could always deliver your articles out on an evaluation operate to determine if tgere are any loose comees to an endd you have tto
  tie up up. As an postt marketer, somne articles will thrivve while some stay close
  too collecting dust particles. Discover men and women to go through and judge
  your pposts before you discharge them. This ill help stay away from individuals airborne dirt and dust-enthusiasts.

  Make sure that your report involves sometimes bullet or numbered listings.
  Whenn yoou put into ppractice this plan it is going to make your content material you provide easier to
  the viewer to understand and remarkable. When you use amounts or bullets
  in a write-up, you will be letting tthem know to concentrate on these things.

  If you create something overview article, choose the product’s
  best attrribute and available your report with it.
  Consist of iit from the post name if you can. The previous you are able to hook your viewer, tthe higher.
  The reader may well be more intrigued and curious and a lott ore responsivfe to studying the merchandise that you will be reviewing.

  To post your post on the internet, use keywords and phrases or keyy phrases that individuals are using when searching on line.

  Don’t ovwr undertake it, keyword filling is not good.

  Tailor your articles to things that folks want, as opposed to what thgey desire.
  Individuals need socks, nonetheless they want the most
  up-to-date hello-tech gadget. They need a resolution with their health problem, howevr they actually just want to be free of ache.
  Focus on whyat they really want, and you will probably lead them to purchase
  your product or service.

  Keep a notepad together wiuth you and take note of exciting facts in your subjects when thbey hhit you.
  How many times do you have had recommended on an write-up subject matter, simply to forget it if you
  tak a moment to create? Folks want completely unique
  content, and whenn you are out contributing to, you might see or
  pick up things which give you new aspects to use on your matter.

  Make suree that your head lines understand readers consideration quickly, but don’t go overboard.
  By using a name that tries to promise some thing you can’t perhaps produce can certainly make viswitors
  distrust all you say. Provide true articles and employ amounts when you are able.
  This can be essential so readers know what to prepare for.

  Research your content by discovering stats to support your details, and then make your
  report stronger by incorporating the details you see.
  Nicely-researched submissions are more fascinating to
  viewers and they also make you appea tto be a specialist within your area by finding
  the time too locate everything exctra information and facts.

  Listed here is a suggestion ffor article writing!

  Whhen designing content material, make sure you discover strategies to
  enhance your innovative approach. Post outlines, brainstorming trainings,
  as well as other straightforward artistic instruments can assist
  you make greater content swiftly. Whille you should always arrange
  time for ggood quality manage, getting the ability to – generate content
  material quickly – tends to make your task much easier!

  You’re not oing tto get to be the following huge web success
  narrative overnight, so it’s crucial that you keep grounded in every world wide web business.
  Providing you can remain concentrated, hungry, and use sound advice such as these to help you on the
  way, you can stwrt to build a prosperous onlinne business
  and drive much closrr toward becoming a web millionaire. https://www.toto-mt.com/bbs/board.php?bo_table=6&wr_id=7

 11. The foreign exchange market place, or forex trading, may be the best way to earn income.
  However, currency trading is high-risk. The vasdt majority
  of forex trading forex traders wind up losing dollars, and if you don’t
  wish to bee one of these, you shouldn’t get inro buying and selling unprepared.

  Below are a few ideas hat will assist you makje wise selections although investing.

  Forex depnds on tthe monetary problems around the world, much more
  than options and the stock market. You need to a
  have a great knowledge of financial phrases and factors such as existing accounts deficits, rates off interest, financial policy and economic
  coverag prior to forex trading Foreign exchange.
  Investing with outt knowing the basic principles might bbe terrible.

  Fit you currency trading plan on the currencies you might
  be most considering. Most of the time, forex trading while in company several hours is more volatile – and potentially successful – than right
  after-hours trading. Commit yourself to after the market
  place in the hours that your particular preferred currencies arre
  buying and selling at their best amount. Thee price annd distributes you see
  will be higher.

  Well before your acquire a computerized Fx trading application pfocess ensure that you have the one that satisfies
  your own personal requirements. The software program is
  useless for your needs if you do not realize it wil ffit you.
  For instance, you will find systems that cover numerous
  foreign currencies among others which cover brokerage service
  and investing actions. Shop around about the software program before you purchase it.

  Once you have been forex trading with Foreign exchange for a while, you
  may build very good intuition about a number of foreign currency sets and you will be lured to stray from your program to create a majjor shift.

  Even so, you must never stray from the general approach.

  Your gut impulse may be yelling thawt you shoulod shift,
  but losing outside your progrqm caan quickly snowball when trying to recoup loss.

  As stated well before, the foreign currency market is a good program to produce investing capabilities.
  Newcomers caan simply ggo into thee market and bbuy and sell
  overseas currency exchange. Good results available in the market depends on the level of hark job onee pqrticular does,
  along with the level of dedication, self-control
  and knowledge they have. By utilkizing the information and facts through
  the article above, you may have tthe proper instruments to get iin tthe foreign currency
  market. https://Www.Muktwioutt.com/

 12. Are an individual tired of looking within the match
  and discovering those yucky red lumps all over that person? The way woulkd you
  like clear, lovely skin? We have put together every one of the greatet tips to help anyone get vety cllear skin that you can be satisfied with, and help you for you too no longer have to deal with irritating blemishes.Manchester high

  Many that are suffering using acne blemishes place the
  particular oil-filled pores. If you choose determine to pop a pimple, do itt with fresh hands.
  Do not neglect your fingernails, either; an individual
  want to minimize the risk of presenting mire bacteria into the tainted pore.
  Yoou will more than likely see a reduction involving pimples if yyou are equipped
  to appear yur ppimples responsibly.

  Keep yourself hydrated to help with pimple breakouts. Try to consume at least eight
  glasses of water a new moment to maintain clear pores and skin. Liquid flushes out
  the unhealthy toxins in your body, which will also includes the skin. Definitely not only will your body be free from acne-causing toxins, nevertheless it iis ready
  to keep the correct volume of humidity, to give
  it a new much healthbier glow.austin

  If anyone needmanchester high to lessen a large, red pimple, use a cold compress or maybe also an ewa sonnetice cuybe twisted in a
  textile. Applying the cold decrease jusat before mattress can certainly cause reducwd redness ewch
  day, because the cold is going to decrease the blood flow in order to the blemish along with
  the irritation will decrease.

  Most significant approaches to cler up pimplkes is to
  consider a 10 minute walk outdoors just about every day.
  The sun’s rays and freszh new air have a good particularly positive effect on the skin.
  Make sure that an individual don’t stay out too long,
  nevertheless, as burning your skin has a negative impact including your acne
  could turn into more serious in the prospect.anywho

  As youu can notice, clear, beautiful skin can certainly be yours.
  You no longer owwn to dread looking in the mirror just to possess individuals annoying, red bumps gazing back at an individual.

  Follow our tis and even you can tell acne to
  pack its carriers annd move on out. You happen to be
  now ready to be able to enjoy shopping in typically
  the mirror at your fresh, beautiful, clear skin. https://www.findermt.com/

 13. Qᥙite a few peope take foor granted the opportunity too see out off their eye that they
  don’t take good care of them rightt up until some tսing goes completely ѡrong.
  Don’t alⅼow hat to happen to you! Sitable visiߋn pгoper care is extremely important, and also the ѕubsequent write-up delivers wonderful
  information about how tto go about taking care of уouг view hence thy work nicely for the entire life.

  Stay away frkm frequent vision pressure, for that long term weⅼlness off the eyes.
  While the occasionaⅼ squinting isn’t planning to do a
  lot hurt, if you’re doing the work on a regular basis, your perspective might be att an іnfreased risk.
  Industry experts adѵise acquјrіng an test to find ouut in case your
  tension is bеcause of seeking glasses and t᧐ usually
  ggo effortless on the eyes.

  Take dried out vieгw quite vеry seriously if you sufer fгom this problem.
  When еverybody encounters some dry skin, both due to being fatigսed օr environmentsl factогs, it might be harming if it’s taking place too frequently.

  Speak to your eye treatment expeгt about probable treatments for your dry view, to avoid long term һarm.

  Should you operate in an atmоsphere where by contaminants or things can become
  air-borne, use safety gߋggles. Although severaⅼ c᧐nstruction websites require thеm,other disciolines miցht not еⲭactly.

  Look around at yoᥙr worҝ environment. Consider thhe way the numerous
  objects could deal wioth yoᥙr vision. Shoulⅾ you perceeivе potential hazard, obtain a couple of safety cups.

  Can you continue to liɡht up? It can be time for you to give up.

  Tobaccо smoke nott merely damage your respiratory syѕtem, however, your view, too.
  Anyone who smoкes long-term is at greater risk of vіsion problems.
  Preventing now helps redᥙce yoսr chance of optic nerve proЬlemms and cataracts.

  Although you likey use shades in the summertime, it is additiօnally good for use them in the wintertime.
  It seems sensible considering snowfall displays a great deaal of gentle.
  Evven without the need of snnow around, sunligyt
  remains to be creating lots of UV light-weight, even on cloudy days and nights.

  So now you observe how valuale thjѕ info is usually too your eyes.

  Utilize this details cautiously too maintain yoսr eyes healthful.
  You will notiⅽe how mucһ greateer issues iss going to bee
  for your eyeѕ well being. https://www.suretoinforma.com

 14. The other day, while I wass at work, my cousin stole myy iPad and teted to see if it can survive a forty foot
  drop, just so she can be a youtube sensation. My appple ipad is noow destroyed and she has 83
  views. I know thiss is totally offf topic but I had to share it with someone!

 15. This is self-explanatory—you can never be sure that people you don’t know truly have your well-being in mind. Don’t put yourself in their hands.
  Iron is known for its strength, but it can destroy itself when exposed to certain conditions. Similarly, even a strong person can be undone by his or her own actions or habits.

 16. Some things are inevitable. This proverb specifically refers to a couple that seems destined to marry, even if it takes a long time.
  There is no point in wasting emotion over something that has already happened and can’t be changed.

 17. This is another proverb that means exactly what it says. Don’t live with regret because you thought the opportunity would come again.
  A person who does not settle in one place cannot gather possessions, wealth, status, or commitments

 18. Eggs are extremely delicate, and not all of them go on to become chickens. Don’t act on the assumption that you have something before actually do.
  If you perceive criticism in something that was not directed at you, you shouldn’t take offense because you deserve it.

 19. A thief may hate another thief for many reasons. One thief makes life more difficult for the other and also acts as a reminder of his or her own wrongdoing. No matter the explanation, that hatred is hypocritical.
  Think before you leap. Often, if you give yourself some time, you can save yourself from making foolhardy decisions.

 20. It’s important to look back at your roots and show gratitude to those who came before you. It is because of them that you are where you are today.
  Health is one of the most valuable possessions. Treasure and protect it.

 21. Excellent items from you, man. I have have in mind your stuff previous to and you’re simply too wonderful.
  I actually like what you have received here, really like what you’re stating and the way in which wherein you
  are saying it. You are making it entertaining and you still take care of to stay it
  sensible. I cant wait to learn far more from you. This is
  really a great web site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *