Mijn droomwereld

Toen ik vannacht mijn sokken en trainingsbroek aan het aantrekken was hoorde ik mezelf hardop schelden. Het was 3 uur in de nacht en ik vond het een belachelijke tijd om een hond op te komen halen. Iedereen die dit nu leest zal het ook een belachelijke tijd vinden, neem ik aan. Wie haalt er nu om 3 uur in de nacht een hond op ? Ik was dus terecht aan het schelden.

Die sokken liggen alleen naast mijn bed als het koud is buiten. Ik heb een hekel aan koude voeten en als ik uit bed stap doe ik die dingen altijd aan. Mijn trainingsbroek ligt ook standaard naast mijn bed. Daar kan ik zo inschieten als ik ineens mijn bed uit moet.  Er was een tijd dat ik ook mijn shirt naast het bed had liggen omdat ik het heerlijk vind om bloot te slapen. Maar toen ik steeds nachtmerries kreeg dat ik bloot op straat rond liep en iedereen naar mij keek, ben ik van ellende maar weer een shirt gaan dragen in bed. Als er iemand naast me slaapt ligt mijn shirt netjes naast mijn trainingsbroek want dan heb ik die nachtmerrie niet.

Ik trok dus scheldend mijn sokken en trainingsbroek aan en liep de trap af om 3 uur in de nacht. Halverwege de trap vroeg ik me af wat ik in Godsnaam aan het doen was. Tijdens het naar beneden lopen om de hond mee te geven begon ik echt wakker te worden en begon me te realiseren dat er helemaal niemand een hond kwam halen. Het was potdomme 3 uur in de nacht !! Ik had weer een droom die me dingen liet doen die ik niet hoor te doen om die tijd…ik hoorde te slapen. Rustig te slapen, zodat ik de volgende ochtend weer fris en fruitig uit bed stap. Dat was dus niet het geval. Jammer genoeg is dat vaak niet het geval. Ik word vaak in de ochtend wakker wordt en dan voelt het  alsof ik door een trein ben overreden.

Slaapwandelen deed ik vroeger als kind vaak. Ik werd een keer wakker met één been buiten het raam. Mijn handen had ik aan het kozijn vast en het leek of ik uit het raam wilde stappen. Ik werd wakker omdat het been dat ik buiten het raam had hangen helemaal nat en koud was geworden van de regen. Mijn slaapkamer was op de tweede verdieping dus naar buiten stappen uit dat raam was niet zo heel best geweest. Ik werd wakker van mijn koude natte been en liep in paniek naar de slaapkamer van mijn ouders. Daar vertelde ik mijn ma wat er was gebeurd en viel net zo makkelijk staand weer in slaap. Mijn ma heeft me weer veilig in mijn bed gelegd.

Of die keer dat ik achter mijn poppenhuis heb zitten plassen. Ik dacht dat daar de toilet was. Alle keren dat ik aangekleed en met schooltas beneden kwam midden in de nacht omdat ik naar school moest en mijn ouders mij weer terug naar mijn bed stuurde. Ik heb tot mijn 6e jaar bij mijn ouders op de slaapkamer geslapen omdat ik toen al nachtmerries had. Die merries en dromen vreten energie en laten me ’s nachts dus dingen doen en voelen die ik liever niet doe en/of voel. Mijn hele leven al heb ik last van deze dromen en merries. Zelfs ooit therapie gevolgd speciaal voor mijn dromen. Het heeft allemaal niets geholpen. Praten in mijn slaap, of dat nu in het Nederlands of Engels is,  fluiten op mijn vingers en meer van dat soort dingen, hebben al menig mens de stuipen op het lijf gejaagd als ze bij mij sliepen of dat ze zo geïrriteerd raakten dat ze niet meer met mij op één kamer wilden slapen.

Ik was dus weer eens aan het slaapwandelen om 3 uur vannacht en werd wakker van de idioterie waar mijn droom mij in had gebracht. Scheldend ging ik naar de toilet en ging weer naar boven om me weer uit te kleden en in bed te stappen. Ik ben benieuwd wat vannacht weer gaat brengen.

Mijn droomwereld is een zotte wereld die mij fuckt waar ik bij lig…

2 antwoorden op “Mijn droomwereld”

  1. Soms wordt ik wakker en ben dan echt zeker van wat ik die nacht gedaan heb . Maar het zijn dromen die heel dicht bij de werkelijkheid komen . Heb dat al sinds mijn jeugd en nog steeds met regelmaat. Ben ook s,nachts wel opgestaan aangekleed en op me fiets naar me werk gereden en er dan achter komen dat het vijf uur s,morgens was en zondag .

  2. Heel herkenbaar Jaap. Toen ik jong was hebben mijn ouders vaak weer naar bed gestuurd als ik weer eens midden in de nacht met schooltas en aangekleed naar school wilde gaan. Het is vaak zo echt dat de emotie van die nacht de hele dag aanwezig blijft en dat is minder prettig aangezien die emoties vaak niet fijn zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *