Vrouw zijn

Dat vrouw zijn vind ik toch wel een dingetje. Ik vind het eigenlijk helemaal niks om vrouw te zijn. Als je de kleutertijd voorbij bent dan begint het gedonder al. Je wordt je er van bewust dat kleding belangrijk is en je moet er altijd mooi uitzien. Dat houdt de rest van je leven aan tot je zelf besluit er schijt aan te hebben, doorkrijgt dat er veel belangrijkere dingen zijn, of tot je door hebt dat het toch ook wel erg belangrijk is hoe je karakter is en je het met mooi zijn alleen niet redt. Dat schijt aan iets hebben is niet iedereen zomaar gegeven en al helemaal niet aan ons vrouwen. Daar moet je als vrouw dus hard voor knokken om dat te kunnen ervaren.

Dat vrouw zijn is een drama zeg ik je. Loop je netjes in je kleding en je haar dottig, begint de maandelijkse ellende. De hormonen komen je neus en oren uit. Dat bloed is goor en het stinkt. Het is kiezen tussen een lap tussen je benen zodat je de hele dag voelt dat je bloedt of een tampon die makkelijk gaat lekken. Dat bloed daarentegen is nog een peulenschil vergeleken bij de hormoon overload. Als vrouw kun je in 2 seconden veranderen van een lief mens naar een serie moordenaar door die vreselijke hormonen. Van dolgelukkig naar een depressie en klaar om voor een trein te springen.  Hadden die mannen niet iets van dit kunnen krijgen?  Die maandelijkse ellende is vreselijk en als je wat ouder wordt dan komt er nóg een schepje bovenop. Dan begint namelijk de overgang. Die overgang is “the hell” voor veel vrouwen. Laat ik niet uitweiden over deze hel.

Dat vrouw zijn is vervelend zeg ik je. Zorgzaam is ook zoiets waar de meeste vrouwen behept mee zijn. Zeer zorgzaam of ietwat minder maar bijna allemaal zorgzaam. Dat zorgzaam moeten zijn, want er is echt niets tegen te doen, zit in de genen bij de meeste en dat is ook al zo’n waardeloos iets om te hebben. Je vergeet jezelf steeds namelijk! Veel vrouwen veranderen daardoor in controlefreaks, drama queens en nog meer van die idioterie. Je doet dingen die je eigenlijk niet wilt doen en gaat regelmatig over je eigen grenzen heen. Zorgzaam is ook vooral een zorg.

Dat vrouw zijn is het niet voor mij. Mocht ik ooit terugkomen na de zogenaamde dood dan wil ik een eendagsvlieg zijn. Al is het dan een eendagsvlieg met een slechte dag, maakt mij dat ook niks uit, want het is tenslotte na één dag voorbij.  a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *