Water naar de zee dragen

En weer komt er een hond retour naar het asiel die gedragsproblemen heeft. Het zal nooit ophouden en nooit verbeteren. Met dat gegeven heb ik toch steeds vaker moeite. Water naar de zee dragen heet dat. Zo voelt het ook. Natuurlijk worden er ook plaatsingen gedaan die goed gaan. Waar de hond een fantastische nieuwe plek heeft gekregen. Als dat ook al niet meer voor zou komen zou ik direct stoppen met werken op het asiel. Dan zou het niet te verdragen zijn.

Er werd pas door iemand geroepen dat het verboden zou moeten zijn om honden die agressie vertonen te euthanaseren. Dat iedere hond gerehabiliteerd moet en kan worden. Die persoon heeft in mijn ogen echt geen idee waar ze het over heeft. Die persoon heeft geen idee wat voor honden er binnen komen in een asiel. Die persoon heeft geen idee wat het inhoudt om een hond met agressieproblemen in een kennel te moeten hebben. Die persoon is wat mij betreft niet goed bij het hoofd.

Driekwart van de honden die in het asiel zitten hebben gedragsproblemen. De honden in ons land worden niet meer opgevoed, waardoor gedragsproblemen ontstaan. De honden in ons land worden zo doorgefokt, dat er gedragsproblemen ontstaan. De meeste mensen in ons land zijn te dom om een hond op te voeden, waardoor er gedragsproblemen ontstaan.

Als mensen horen wat voor werk ik doe is de reactie altijd; wat een fantastische geweldige baan heb jij; dat zou ik ook heel graag willen. De mensen die dat zeggen hebben werkelijk geen idee. De meeste mensen zouden het nog geen maand volhouden. Het is een baan met veel frustratie. Een baan waarin je te maken krijgt met honden die compleet verkloot zijn. Verkloot door mensen en verkloot  door vreselijke fokkers. Een baan waarin je te maken krijgt met de mens achter de hond die verkloot is. Een baan waarin je honden voorbij ziet komen die echt de maatschappij niet meer in kunnen. Een baan vol met emoties en water naar de zee dragen.

De hond die retour komt is een hond die nergens naar luistert. Constant probeert te ontsnappen en dat lukt ook regelmatig. Alles kapot bijt en blijft bijten. Er is geen grip op de hond te krijgen. Bijna twee maanden lang heeft men geprobeerd de hond op te voeden. Het lukt niet. De hond is zo gestoord dat niets helpt en niets werkt. De hond is bij het asiel binnen gekomen als “zwerver”. Waarschijnlijk was hij gekocht via MP. De mensen die hem gekocht hadden konden hem niet aan en brachten hem als zijnde een zwerver naar het asiel. Vanuit het asiel is hij geplaatst bij mensen met ervaring. Mensen die al vaker honden hebben gehad en een hond op hebben moeten voeden. Deze mensen hebben alles geprobeerd maar hebben de strijd nu opgegeven. Ik kan het ze niet kwalijk nemen. Er zijn grenzen.

En weer komt er een hond retour naar het asiel die gedragsproblemen heeft. Het zal nooit ophouden en nooit verbeteren. Water naar de zee dragen heet het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *